Segítő Belső Család (SBCs) specializáció képzése

A SBCs a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület specializációja sajátélmény, elméleti és szupervíziós részből áll.


SBCs sajátélmény

A sajátélmény elkezdésének feltétele befejezett autogén tréning sajátélmény vagy más képi, módosult tudatállapottal dolgozó módszerspecifikus végzettség, amit egy személyes találkozás egészít ki. A SBCs sajátélmény szakasza 48 tanóra (6 meditációs nap 10-től 17 óráig).

A képzés szerkezete:

Biztonság archaikus szintjei:

    meditációk témáiból: erőhely, segítő, gyógyító erők

Gyermekkor

    meditációk témáiból: gyermekkor erőhelyei, erőforrásai, a segítővé átalakított belső anya és a gyermeki én kapcsolata, pszichés góc oldása

Serdülőkor:

    meditációk témáiból: serdülőkor erőhelyei, erőforrásai, a szégyen átdolgozása, a szabadság, mint erőforrás

Felnőttkor:

    meditációk témáiból: felnőttkor erőhelyei, erőforrásai, pszichés góc oldása, női-férfi kapcsolatok, szexualitás, mint erőforrás, méltóságteljesség megélése

Belső bölcs, spirituális lényünk:

    meditációk témáiból: ősök birodalma, fájdalmak elengedése, segítők integrálása

A sajátélmény rész összegző élményfeldolgozással zárul.
A sajátélmény 4-6 fős kiscsoportban történik.

A képzés helyszínei: Győr, Szent Imre út 162/B.; Budapest, Szentkirály út 10.; Gyomaendrőd, Fő út 173-179/A.;
A módosult tudatállapot eléréséhez autogén tréninget alkalmazunk. A győri és a gyomaendrődi helyszín lehetővé teszi az archaikus meditációból ismert gyógyító kerti sétának, mint meditációs formának a megtapasztalását, valamint dobolással történő meditációnak a megélését is.
A képzés ideje: Győrben a páros hetek szombatjai, Budapesten a páros hetek péntekjei, Gyomaendrődön a páratlan hetek szombatjai. A képzési napok megbeszélése együttesen történik.
Hiányzás: A meditációs napok egymásra épülnek, ezért azokon folyamatában lehet részt venni. Hiányzás esetén az adott csoportban a képzés nem folytatható.

SBCs elmélet

A SBCs elméleti részének célja a módszer szerkezetének, pszichodinamikájának megismerése.

SBCs szupervízió

A SBCs szupervízió célja a módszer gyakorlati alkalmazásának megtanulása.

SBCs elmélet és szupervízió felépítése:

A SBCs sajátélmény rész befejezése után - befejezett szimbólumterápiás képzés vagy más képi, módosult tudatállapottal dolgozó módszerspecifikus végzettség esetében - a specializáció 7 elméleti tanórával és 45 szupervíziós tanórával folytatható. Az időpontok kialakítása együttesen történik. A szupervíziós szakasz az alkalmazási tapasztalatok írásbeli összegzésével zárul.

A 100 órás SBCs elvégzéséről a hallgató tanúsítványt kap.

Képzés ára: mindhárom szakasznál a MRSzE aktuális óradíja

A Segítő Belső Család képzés felelőse, Dr. Horváthné Schmidt Ilona, a képzés kidolgozója. Elérhetősége: hsilona@gmail.com, 0630/5110968


Információ az induló képzéseinkről